De bedste campingpladser i Norge

Autocamper Ferie Norge

Campingpladser i Norge

Det er muligt at finde en autocamper campingplads overalt i Norge. Langs kysten og ved de mange søer er et godt sted at finde en plads, men de findes også i fjeldene, i vildmarken og i indlandet. Her er en oversigt over camping
autocamper camping norgeNorge er med sin storslåede natur et paradis for autocamper ferie.
Campingpladserne ligger overalt og har generelt en høj standard. Overnatning er tilladt uden for campingpladserne i de tyndt befolkede områder. Dette kan være indskrænket visse steder. Spørg de lokale myndigheder eller lodsejer. Det er ikke tilladt at campere / overnatte i byer og på rastepladser.

Blot fire campingpladser i Norge har fået tildelt de maksimale fem stjerner af NHO Reiseliv, den seneste i 2013.

Hallingdal Feriepark

Den fem-stjernede belønning blev senest givet til Hallingdal Feriepark i det østlige Norge, hvor du finder 20 luksuriøse hytter samt op imod 180 pladser for campingvogne og autocampere. Standarden er høj, og parkens fokus er mere på aktiv fritid end på spildtid. Her kan man prøve zip-lines og klatrevægge, besøge en børne-zoo og boltre sig på en gigantisk legeplads i flere niveauer. Alternativt kan du padle i kano eller tage på ATV-safari, og ende dagen med en massage på spaen og et måltid mad i parkens restaurant.

Hallingdal Feriepark er åben hele året rundt, og ligger omtrent halvvejs mellem Bergen og Oslo – parken er således også et glimrende mål for en dags afslapning på din vej mod øst eller vest.

I 2014 fik Hallingdal Feriepark fem ud af fem points fra ECC. Ifølge Camping News magazine er det første og hidtil eneste gang, at en campingplads i Norge har fået denne bedømmelse. I alt 5.500 campingpladser i Europa er blevet bedømt, og heraf har blot 197 fået maksimum point. 2189562

Kristiansand Feriesenter

Dette er en anden fem-stjernet campingplads, nær Kristiansand i det sydlige Norge. Her er plads til omkring 250 telte eller autocampere, og der er en række hytter og værelser med en kombineret kapacitet på cirka 200 gæster. Feriecenteret gør god brug af sin beliggenhed ved vandet – her kan du prøve dykning eller kajakpadling, eller du kan leje en båd. I tilfælde af, at vejret ikke tillader udendørs aktiviteter, kan du tilbringe tiden indenfor i Kristiansand Feriesenters sauna eller boblebad, eller få en massage.

Moysand Familiecamping

Denne campingplads blev grundlagt i 1929 og er stadig en af de allerbedste i Norge – og stadig drevet af den samme familie som grundlagde den for små 80 år siden. Både selve pladsen såvel som faciliteterne har fået større opgradringer, hvilket har medført en fem-stjernet bedømmelse. Ejernes særlige stolthed er butikken og køkkenet, for ikke at glemme campingpladsens egne strande.

Du finder Moysand Familiecamping i nærheden af Kristiansand Dyrepark i det sydlige Norge.

Sølvgarden Hotell & Feriesenter

På Sølvgarden finder du endnu en fem-stjernet campingoplevelse – men er du træt af at sove i telt eller campingvogn, kan du i stedet bo på det fire-stjernede hotel. Elven Otra løber forbi lige i nærheden, og kan benyttes til kano- og kajakpadling eller fiskeri. Andre aktiviteter i nærheden er klatring, vandring, skiløb og rafting på elvens strømfald. Et besøg på den traditionelle sølvsmedje, der har givet navn til hotellet, er endnu en mulighed. Sølvgardens beliggenhed gør det nemt at tage på dagsture til mange interessante steder i Norge, for eksempel Lysefjorden, Stavanger og Kristiansand – alt sammen indenfor en radius af to timers kørsel.

Byrkjelo Camping i Fjord Norge

Norsk Automobil Forbund (NAF) tildelte Byrkjelo Camping i Fjord Norge prisen som bedste campingplads i Norge i 2009.

Byrkjelo er en velholdt og organiseret campingplads. Ejerne har konstant fokus på udvikling. Servicen er i top og den sanitære standard er høj. Der er en stor, opvarmet pool og en mindre børnepool, samt et lysthus til barbeque og en stor bygning med bad og toiletter. Campingpladsen har bredbånd.

Udforskning af fjordene er et must når du besøger denne del af Norge, og der er adskillige gode vandreruter i området omkring Byrkjelo Camping.

Grindafjord Feriesenter Camping

NAF tildelte Grindafjord Feriesenter Camping udenfor Haugesund prisen for bedste campingplads i Norge i 2008.

 

Kilde : visitnorway.no

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kilde: visitnorway.com

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.