Miljøzoner i Tyskland

De tyske miljøzoner

Autocamper Ferie Tyskland – Miljøzoner i Tyskland

For at køre i mijøzonerne i Tyskland, skal man have et gyldigt tysk miljømærke klistret på forruden i højre side. I mange tyske byer er der indført miljøzone. Det gælder bl.a. Berlin, Bremen, Hannover og Köln, men også i flere andre byer. Hvis du vil køre ind i centrum af disse byer, kræver, det at din autocamper er udstyret med et miljømærke. Miljøzonerne er indført for at begrænse udledningen af partikler i bykernerne.

I mange byer er det nu kun tilladt at køre ind i miljøzonen, hvis din autocamper har et grønt miljømærke, mens andre stadig tillader indkørsel med et gult. Har din autocamper derimod et rødt miljømærke, er indkørsel ikke længere tilladt.Det er ikke nok “bare” at have et miljømærke – det skal også være det rigtige miljømærke!

69 tyske byer med miljøzoner
OBS! Skal du ikke besøge en af disse byer, er det ikke nødvendigt at købe et miljømærke.

miljözonerna-i-Tyskland

Miljømærkaterne

De tyske regler for miljøzoner er opbygget efter et mærkningssystem, hvor der findes 3 typer miljømærker. Som udgangspunkt er det bilens alder, samt hvorvidt bilen kører på benzin eller diesel, der bestemmer, hvilket mærke bilen kan få.

Den enkelte autocamper kan få tildelt enten en gul eller grøn miljømærkat alt efter bilens forureningsniveau udfra gældende “euro” normer.
OBS! En rød miljømærkat giver ikke længere adgang.

Køb dine miljømærker i FDMs netbutik

Dieselbilar med första registrering 1996 och tidigare, bensinbilar med första registrering 1992 och tidigare samt amatörbyggda och ombyggda fordon kan ej erhålla någon dekal. För dem råder körförbud i miljözonerna.

 

Dieselbilar med första registrering mellan 1 januari 1997och 31 december 2000
(Euro 2)
Dieselbilar med första registrering mellan 1 januari 2001 och 31 december 2005
(Euro 3)
Dieselbilar med första registrering från 1 januari 2006 och som uppfyller kraven (Euro 4) utläses från registreringsbeviset miljöklass 2005, bensinbilar med första registrering 1 januari 1993 eller senare. Dekalen gäller tills bilen skrotas.
Observera! Det förekommer även fordon med första registrering efter 31 december 2005 som endast uppfyller (Euro 3), dessa fordon får en gul dekal.

Her kan du læse meget mere om tyske miljømærker

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.