Kør sikkert i autocamperen

Kør sikkert i autocamperen på ferien

Råd om kørsel med autocampere

Autocamperen er en populær transportform, kørsel med autocamper er ikke svært, og er en transportform, man hurtigt vænner sig til. Alligevel er der nogle gode råd, man kan følge for at sikre sig en behagelig og sikker tur.
Orientering er et nøgleord, når man sætter sig bag rattet i autocamperen. Både hvad angår at skifte vognbane, at bakke og svinge. Vognen er nemlig lang, og for nogle kan det være svært at bedømme den præcise længde, når man skal manøvrere. Først og fremmest er det vigtigt, at man er forudseende og er opmærksom på, hvad der sker omkring vognen. Man bør køre defensivt og hele tiden holde god afstand i trafikken. motorhome_on_the_road

Tager man på ferie med en autocamper, så er sikkerheden i top. Autocampere har de seneste år fået et lavere chassis. Det giver et lavere tyngdepunkt, og derved minimerer man risikoen for, at autocamperen kommer i slinger og i værste fald vælter. ABS (anti blokerings system) & ESP (elektronisk stabilisering program) vinder også frem på autocampere og findes i dag som standard på flere modeller. Samtidig er bagakslerne på mange autocampere blevet bredere, hvilket giver bedre og mere sikre køreegenskaber. Man skal hellere ikke glemme, at autocampere er underlagt de samme regler som store personbiler. Det betyder f.eks., at der skal være sikkerhedsseler til alle passagerer, samt at alle passagerer skal være fastspændt under kørsel.

Store autocampere har en meget lang bagende, og det er vigtigt at huske, når man skal svinge om hjørner eller parkere. Huskereglerne er at køre langsomt og at dreje langsomt på rattet. Og så er det altid en god idé at have en hjælper, der kigger med bag vognen ved bakning. Et godt råd her er på forhånd at aftale, hvordan hjælperen bidrager og med hvilke fagter, så man undgår misforståelser.
Før man bakker, er det en god idé at undersøge det område, man skal bakke ind på. Der kan nemlig være forhindringer, som man kan have svært ved at se fra førersædet, også selvom spejlene er indstillet korrekt.

Pakning af autocamperen er også en vigtig sikkerhedsfaktor. Vægtfordelingen har nemlig betydning for vognens kørsel, og så kan løse dele være farlige ved hårde opbremsninger. Derfor bør vægten placeres så lavt som muligt, og særligt de tunge ting bør placeres lavt foran bagakslen.

Gode råd til kørsel med autocamper
• Sørg for at autocamperen har korrekt dæktryk
• Indstil spejlene korrekt
• Pak vognen med øje for vægtfordelingen, og læg de tungeste ting lavt. Løse dele skal fastspændes
• Kør forsigtigt ved kørsel med sidevind og ned ad bakke
• Kravl aldrig op i alkoven under kørsel.
• Kør aldrig med mere fart, end du har det fulde herredømme over autocamperen.
• Parker aldrig på ubemandede parkeringspladser.
• Overnat helst på campingpladser eller på bemandede rastepladser.
• Hold mange pauser – tænk også på passagererne.
• Når autocamperen forlades – så lad den se beboet ud med musik i højtalerne.
• Vognen er høj. Hold derfor altid øje med tavler
• Undersøg området, du bakker ind på. Hvordan er underlaget, og er der forhindringer?
• Hav en hjælper bag vognen og husk at aftale, hvordan hjælperen guider

Kilde: FDM

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.