Autocamper Kørekortskrav og Vægt

De fleste autocampere køres med et almindeligt kørekort

Autocamper Udstyr og Brug

Autocamper Vægt og kørekortskrav

De fleste autocampere er konstrueret således at de kan køres med et almindeligt kørekort til personbiler med en totalvægt på maks. 3.500 kg. Hvis autocamperen har en totalvægt over 3.500 kg, kræves der et kørerkort til lastbiler. Så længe der er tale om privat personbefordring, kræves der ikke et særlig buskørekort.
leje-autocamper

Har autocamperen en totalvægt under 3.500 kg, kræves der fra myndighederne ingen lovmæssige krav, udover de generelle, vedr. køre- og hviletidsregler. Har autocamperen en totalvægt over 3.500 kg, er der, i visse europæiske lande, krav om overholdelse af de generelle regler for køre- og hviletid. Det betyder, for at reglerne kan overholdes, der skal være monteret et godkendt kontrolapparat (ur).

Ophold under kørsel

Under kørsel er der, i lighed med almindelige biler under 3.500 kg totalvægt, krav om at fører og passagerer skal benytte en godkendt trepunkts-sikkerhedssele. For at den skal fungere optimalt, skal man sidde enten med ansigtet i eller imod kørselsretningen. Det betyder også, at der ikke mere kan sælges fabriksnye autocampere, hvor passagerer sidder med siden til kørselsretningen.

Autocampere i Danmark
For at blive indregistreret i Danmark med en særlig dansk registreringsafgift på 60% mod normalt 180% skal autocampere være indrettet til transport og beboelse for fire personer samt være udstyret med et køkken, der både har køkkenvask og mindst en kogemulighed. Såfremt der er mindre end fire sovepladser, kan man stadig få indregistreret sin autocamper på danske plader. Registreringsafgiften er så blot blive 180%.

Ordet autocamper er engelsk, af auto- og camper af camp ‘slå lejr, campere’.
Krav om indretning fik kreative bilimportører og forhandlere til i årene efter årtusindeskiftet, at indrette større rummelige biler, typisk med 6–8 sidepladser, som autocampere, hvor både køkken og de fire sovepladser blev indrettet ud fra lovens minimumskrav. Dette marked blev dog stoppet i løbet af 2008-09.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.