Trafikregler i Australien – Köra i Australien

Kørsel i Australien – færdselsregler Australien

Trafik og færdselsregler i Australien – kør selv i Australia

Autocamper ferie i Australien – Trafikregler i Australien

Kør selv autocamper ferie er en glimrende måde at opleve Australien på. Kørsel i venstre side af vejen i et land på den anden side af kloden der er ingen grund til panik. Aussierne er hensynsfulde bilister og skiltningen er god. Her får du en masse gode tips til din kør-selv-autocamper-rejse i Australien. Trafikregler i Australien - Köra i Australien 1

Lidt om at køre autocamper i Australien
Det er nemt at rejse med autocamper i Australien, og vejskilte og færdselsregler er nemme at forstå. Der er venstrekørsel i Australien, men du vænner dig hurtigt til det, og australierne er gode til at tage hensyn. På en kør-selv-ferie har du friheden til at improvisere undervejs men vær opmærksom på, at afstandene er store, så en lille smuttur kan ende med at være en rejse på flere hundrede kilometer.

Forberedelser inden man kører
Trafikregler i Australien - Köra i Australien 3En udlænding med et gyldigt englesksproget kørekort kan frit køre i hele Australien. Er kørekortet derimod ikke engelsk skal en officiel oversættelse ledsage kørekortet og du skal også have lavet et internationalt kørekort.

Information om Australien
Australien er et stort land med et areal på 7.686.850 km2. Australien er omringet af det Indiske Ocean, Stillehavet og Sydhavet. Australien har en kystlinje på omkring 25.000 km som gør det ideelt at tage en bilrejse netop langs kystlinjen. Det meste af Australien består af ørken og savanne og det er derfor verdens fladeste og mest tørre kontinent i verden. Det er kun de sydøstlige og sydvestlige hjørner af Australien der har et tempereret klima. Den nordlige del af Australien er dækket af regnskove, skove, græsmarker og ørken, der har et tropisk klima. Den mest kendte klippeformation Uluru (bedre kendt som Ayers Rock) findes i Northern Territory og er omringet af det kendte røde sand som har sin farve fra rusten malm og metal som findes i sandet.

Trafikregler i Australien
Det er de enkelte delstater, som fastsætter fartgrænserne i Australien. Som udgangspunkt er fartgrænsen i byområder 60 km/t og 100 km/t på landeveje og motorveje. Husk også at respektere de lokale hastighedsgrænser – så undgår I at hilse på en af de lokale færdselsbetjente. Generelt er de australske vejskilte nemme at forstå. Man bruger den amerikanske model med gule skilte, hvorpå de enkelte påbud eller advarsler står skrevet med bogstaver eller pictogrammer. Vil I komme direkte frem til jeres destination, så vælg en bil med GPS. Men tag stadig et godt vejatlas med i bilen, så I har et overblik over jeres rejse – og hvilke byer og landskaber, I kommer forbi undervejs.

Kørsel i Australien og New Zealand

Promillegrænse
Promillegrænsen er 0,5. For erhvervschauffører er den mellem 0,0 og 0,2.

Hastighedsgrænser i Australien
De vejledende hastighedsgrænser er generelt 100 km/t på uden for byerne og 50 km/t i bymæssig bebyggelse.
I Western Australia gælder dog 110 km/t uden for byerne.
I Nothern Territory gælder 60 km/t i bymæssig bebyggelse og 110 km/t uden for byerne. På Stuart-, Arnhem-, Barkly- and Victoria-motorveje må man køre130 km/t.
I alle stater er der i skolezoner en hastighedsgrænse på 40 km/t i skoletiden. I Western Australia er denne grænse dog 25 km/t.
Har man taget sit kørekort for nylig, må man max køre mellem 80 og 100 km/t alt efter, hvilken stat man befinder sig i. Trafikregler i Australien - Köra i Australien 2

Bøder for trafikforseelser
De australske betjente har beføjelse til at forlange betaling på stedet for en overtrædelse eller bøde. Sørg altid for at få en kvittering for sådanne betalinger af betjenten der tildeler bøden. Bøder for trafikforseelser afhænger af typen af forseelse. Spritkørsel (promillegrænsen er på 0.08) kan gå op til $ 500 australske dollars, mens en fartbøde kan ligge på mellem $ 150-$ 800 australske dollars afhængig af hvor langt over den tilladte hastighedsgrænse du kørte. Hvis man ikke stopper for rødt lys kan det koste $ 400 australske dollars.

Benzin og proviant til autocamper turen
Benzinpriserne er cirka halvdelen af priserne i Danmark. Ude på landet og især i ødemarken kan der være meget langt mellem spisesteder og tankstationer. Sørg derfor for at tanke bilen op, når muligheden byder sig, og kør aldrig ud på isolerede grusveje uden at nogen ved, hvor I er på vej hen. Bryderautocamperen sammen, skal du blive ved bilen, til hjælpen kommer. Den største fare er ikke slanger og lignende kryb, men derimod at dehydrere i den bagende sol p.g.a. mangel på vand. Sørg derfor altid for at have godt med væske med i autocamperen.

Parkeringsregler
Kend parkeringsreglerne i Australien. Parker kun i den tildelte tid afhængig af skiltningen og følg reglerne for parkeringsbåse og parallelparkering. Parker kun i markerede områder og undgå de tydeligt markerede ”stop forbudt” og ”parkering forbudt” zoner. Du må ikke parkere i bus- eller taxibaner og heller ikke på midterstriber. Undgå at parkere nær indgange, indkørsler, gangstier eller vejkryds og hovedfærdselsårer og sørg for at din bil ikke stikker uden for den markerede parkeringplads

Vejafgifter på motorveje, tunneler og broer
Der er ca. 1.600 km motorvej i Australien.På nedenstående links kan du finde oplysninger om vejafgifter:
New South Wales
Sydney

Sydney Harbour Bridge og Harbour Tunnel
Sydneymotorways.com

Cross City Tunnel
Cross City Tunnel

Lane Cove Tunnel
Man undgår 19 trafiklys langs Pacific Highway.
LaneCoveTunnelogMilitaryRoad

Queensland (Brisbane)
Information om Vejafgifter

Victoria
Citylink – Vejafgifter

Melbourne EastLink
Melbourne EastLink – Vejafgifter

Western Australia
Der er ingen afgift for kørsel på vejene i Western Australia.

Campingpladser i Australien.
Overalt i Australien findes der gode og veludstyrede campingpladser med bl.a. vaskemaskine og tørretumbler, og det vil du sikkert sætte pris på efter en tur i den røde ørken! Læg dertil det glade liv på campingpladserne og Australiens flotte natur, så bliver summen: ferie i autocamper eller minicamper. Hvad mere kan du ønske dig af en ferie?

Find autocamper i Australien hurtigt og let. Indtast den lufthavn eller by du ønsker at leje autocamper fra i Australien. Klik og bestil din autocamper online i dag og spar!

Vi finder de billig Autocamer priser. Du vælger det bedste tilbud

Trafikregler i Australien - Köra i Australien 5Kørsel i Adelaide |Kørsel i Airlie Beach | Kørsel i Alice Springs |Kørsel i Brisbane| Kørsel i Byron Bay| Kørsel i Cairns| Kørsel i Darwin |Kørsel i Hobart| Kørsel i Devonport | Kørsel i Launceston | Kørsel i Melbourne | Kørsel i Perth | Kørsel i Sydney | Kørsel i Townsville | Kørsel i New South Wales | Kørsel i Northern Territory | Kørsel i Queensland | Kørsel i South Australia| Kørsel i Tasmania | Kørsel i Victoria | Kørsel i Western Australia| Kørsel i Australia Capital Territory |

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.