Pas og Visum Australien

Autocamper Ferie Australien Pas- og Visumregler

Rejser til Australien – Hvordan med pas og visum

Medmindre du er australsk eller new zealandsk statsborger, skal du bruge visum for at komme ind Australien. Som dansker skal du søge om visum inden du rejser til Australien

Herunder finder du de gældende pas- og visumregler for danske statsborgere, der skal rejse til Australien. Et ”almindeligt” turist visum, kaldes også ”ETA” står for Electronic Travel Authority, og du får ikke noget bevis i sit pas på, at man har visum. ETA-visum er gyldigt i 3 måneder til turistophold.pas og visum australien

Visumpligt.
Passet skal være gyldigt under opholdets varighed.
I forbindelse med mellemlandinger vil flyselskaber, der flyver til og fra Australien kræve, at passet er gyldigt i 6 måneder udover opholdets varighed.

ETA står for Electronic Travel Authority, og du får ikke noget bevis i sit pas på, at man har visum. Når du søger om visum, bliver de nødvendige informationer (pasnummer, navn, fødselsdato, nationalitet og køn) registreret centralt hos de australske immigrationsmyndigheder.autocamper ferie australien ETA visumVisumansøgningsformularer for australske turist-, forretnings-, og studentervisa samt andre typer af midlertidig arbejds- og opholdstilladelse, bør søges senest 3 uger før rejsens påbegyndelse, f.eks. via Australian Government’s Electronic Travel Service ( ETA) på https://www.eta.immi.gov.au/ETA/etas.jsp eller ved henvendelse til den australske ambassade i Berlin.

Spørgsmål om visum til Australien kan endvidere rettes til den australske ambassade i London, som har telefontid alle hverdage mellem kl. 14.00-17.00 (dansk tid). Telf.nr. +44 20 7420 3690.

Udenlandske statsborgere, herunder personer med dansk flygtningepas eller fremmedpas, opfordres til at søge oplysning ved en ambassade eller et konsulat for det land, de ønsker at besøge, da visumreglerne for oprindelseslandets statsborgere kan være gældende.

Udenrigsministeriet bestræber sig på, at oplysningerne på hjemmesiden er opdaterede, korrekte og dækkende. Udenrigsministeriet kan imidlertid ikke drages til ansvar for eventuelle problemer opstået i forbindelse med ind- og udrejse uanset oplysningerne på hjemmesiden.

Det er dit eget ansvar at sikre, at du overholder et andet lands ind- og udrejseregler. Det er landets myndigheder, som fastlægger ind- og udrejsereglerne for landet, og det er dem, der kan afgøre, om du opfylder kravene. Derfor anbefales det, at du kontakter det pågældende lands myndigheder forud for din rejse for bl.a. at sikre, at dit pas er gyldigt, og at du opfylder evt. visumkrav. Sådanne oplysninger kan du bl.a. få fra en ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til.

kilde: Udenrigsministeriet

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.