Internationalt kørekort

Leje af autocamper – Internationalt kørekort

Autocamper ferie i udlandet

Kørekort til autocamper – Internationalt kørekort

Et gyldigt normalt dansk kørekort er fuldt tilstrækkeligt til autocamper leje i alle EU-lande og øvrige lande i Europa.

Internationalt kørekort er med andre ord ikke nødvendigt for at leje autocamper i Europa, hvis man har normalt dansk kørekort. Bemærk at man i eksempelvis USA, Canada, Australien og i New Zealand kan komme ud for at autocamperleje-selskaber kræver internationalt kørekort af EU-borgere.Autocamper-ferie-autocamper-udlandet

For at kunne leje et motorhome i USA kræves det, at du er 21 år og har et helt almindeligt dansk EU-kørekort. Da teksten på et dansk kørekort kun står på dansk, er det er en god ide at medbringe et internationalt kørekort.
Bemærk dog at ved autocamperleje i USA er fremvisning af internationalt kørekort ofte, men dog ikke altid, et krav for EU-borgere og dermed danskere for at kunne leje autocamper.

Et internationalt kørekort udstedes på grundlag af et gyldigt dansk kørekort og er gyldigt i et år fra udstedelsesdatoen. Inden afrejsen skal du selv ansøge om at få internationalt kørekort ved henvendelse til Borgerservice. Husk at medbringe et pasfoto samt enten kørekort af kreditkorttypen, gyldigt pas eller dåbs-, navne-eller fødselsattest vedlagt billedlegitimation

Udstedelse af internationale kørekort
Det er de lokale borgerservicekontorer, der udsteder internationale kørekort. Det koster et gebyr på 25 kroner så det er ikke udgiften, der skal afholde dig fra at få et internationalt kørekort.

For at få et internationalt kørekort, skal du møde op personligt på borgerservicekontoret og medbringe dit danske kørekort samt et nyere pasfoto. Er dit danske EU-kørekort af ”kreditkorttypen”, behøver du ikke medbringe pas. Men har du et ældre kørekort, skal du også medbringe et gyldigt pas.

Du kan i øvrigt møde op på et hvilken som helst borgerservicekontor i Danmark og få udstedt et internationalt kørekort. Det behøver ikke være dit lokale borgerservicekontor i din bopælskommune.

Husk, at dit internationale kørekort ikke erstatter dit danske kørekort, men kun er et supplement til det ”rigtige” kørekort. Hvis du bliver bedt om at fremvise kørekort i USA, skal du altid fremvise dit rigtige kørekort. Og du kan så supplere med det internationale kørekort, hvis det skulle blive aktuelt.

Et internationalt kørekort er gyldigt i et år fra udstedelsesdatoen.

Kørekort til autocamper usa, Kørekort til autocamper Australien, Kørekort til autocamper New Zealand, Kørekort til autocamper England

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.