Kør selv-ferie Storbritannien – Trafikregler i Storbritannien

Kør i Storbritannien -Trafik og færdselsregler i Storbritannien

Trafikregler i Storbritannien – færdselsregler Storbritannien

Kør selv Ferie i Storbritannien

Kørsel i Storbritannien. Kør selv autocamper ferie er en glimrende måde at opleve Storbritannien på. I England, Skotland og Wales skal man som autocamper leje-kunde indstille sig på at skulle køre i venstre side af vejen.
Det lyder vanskeligt, men når man først sidder i sin engelske udlejnings autocamper med rattet i højre side (højrestyret autocamper – eller på engelsk Right-Hand-Drive RHD), forekommer det naturligt at følge trafikken i venstre side.
Trafikregler i Storbritannien 2De fleste vil hurtigt kunne vende sig til den nye kørestil omend afstandsbedømmelsen (hvor på vejbanen) autocamperen befinder sig, kan være sværere at indrette sig efter, når man lige er ‘flyttet’ over i den anden side både på vejen og i bilen.
Her får du en masse gode tips til din kør-selv-autocamper-rejse i Storbritannien.

Vigepligt
Som hovedregel har trafikken på hovedveje og i rundkørsler forkørselsret, medmindre skiltning siger noget andet.

Hastighedsgrænser i England, Skotland og Wales
Farten i Storbritanien måles i miles per hour (mph). En engelsk mile er godt 1609 meter.
Det giver følgende hastighedsgrænser:

30 miles per hour = 48 km/t
40 miles per hour = 64 km/t
50 miles per hour = 80 km/t
60 miles per hour = 97 km/t
70 miles per hour = 113 km/t

De fleste byer har som hovedregel 30 mph hastighedsgrænser, dog nogen steder 40 mph (kun ved skiltning). Foran skoler og lignende kan man opleve fartgrænser på 20 mph.Trafikregler i Storbritannien 5

Motorveje og såkaldte “dual carriageways” dvs. tosporede større hovedveje i England har som oftest 70 mph hastighedsgrænse. På hovedveje med “single carriageway” er hastighedsgrænsen som regel 60 mph, men dog af og til 50 mph.

Tag god tid i England
Trafikken er i England ganske anderledes end i mange andre europæiske lande.
Køer er udbredte og får ofte myldretids-trafikken på indfaldsvejene til de store byer i Danmark til at ligne hyggetrafik søndag morgen.
Det er helt normalt at sidde i kø i sin autocamper i England 2,3 eller måske 4 timer på mange strækninger. Årsagen er at det engelske vejnet overhovedet ikke er gearet til den store mængde biler, som i de seneste 10-15 år er blevet købt i England i forbindelse med det økonomiske opsving.

Bøder

Overtrædelse af parkerings- og færdselsregler straffes som regel med bøde (betales ikke på stedet). Parkeringsbøde – mellem 20 og 40 £.

Overnatning på rasteplads

Overnatninger i autocamper på rastepladser er ikke tilladt på de engelske motorveje, ej heller på almindelige veje, medmindre et skilt tydeligt angiver, at det er tilladt. Camping er generelt forbudt uden for offentlige campingpladser.

Betalingsveje afgiftspriser for veje, tunneller og broer i Storbritannien

På visse strækninger af motorvej M25, M48, M6 og M4 skal der betales en vejafgift. Se afgiftspriser for veje, tunneller og broer i Storbritannien

Promillegrænse
Promillegrænsen er 0,8, dog 0,5 i Skotland.

Seler og autostole
Brug af sele er påbudt på for- og bagsæde. Børn under 3 år skal sidde i autostol tilpasset deres vægt. Børn mellem 3 og 12 år eller under 1,35 meter skal sidde i autostol eller sele tilpasset barnets størrelse på enten for-eller bagsædet.

Radar
Radar/laserdetektor må ikke benyttes og bør ikke medbringes

Miljøafgift, Congestion Charge

Opkræves i Londons bycentrum. Opstillede kameraer optager bilens nummerplade – også de udenlandske – og afgør, om afgiften er betalt.
Afgiftperiode ma-fr. 7.00-18.00, £ 10/bil/ dag.
En LEZ-zone (Low Emission Zone) omkring Stor-London kan betyde, at visse motorcaravans (3,5-12 t), som ikke opfylder nogle emissionsstandarder, skal betale en afgift.  Se www.tfl.gov.uk/roadusers/lez

Motorbrændstof
Engelske benzinstationer opererer med et stjernesystem, således:
– Fem stjerner = 96 oktan
– tre stjerner = 93 oktan
– to stjerner = 91 oktan.
Autogas, samt blyfri findes i begrænset omfang.
Man kan ikke købe blyholdig benzin i Storbritannien, men skal, hvis man har en autocamper, der kører på blyholdig benzin, købe såkaldt lead replacement petrol.

Trafikinformation
Information om vej- og trafiksituationen fås hos AA på tlf. 0906 888 4322. Fra mobil 84322.

Skal du besøge England eller en af de andre nationer, som udgør Storbritannien? Bestil leje autocamper og oplev et væld af kulturer med en stærk fælles historie. Søg leje autocamper i hele England med var søgemaskinen til autocamper udlejning.

Prissammenligning på Autocamper – Find autocamper udlejere hurtigt og let.

Søg autocamper i Storbritannien med var søgemaskinen til autocamper udlejning. Søgemaskinen søger priser hos national og international autocamper udlejningsselskaber i Storbritannien og finder den billigste pris. Priserne er mere fordelagtige end i Danmark

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.