Trafikregler Spanien – Kør i Spanien

Trafikregler Spanien – Færdselsregler i Spanien

Kør autocamper i Spanien

Autocamper Ferie Spanien

Fra d. 19. januar 2015 er det muligt at forny kørekort for EU-borgere med fast bopæl i Spanien. Det er specielt relevant for danskere, der bor i Spanien, idet det danske kørekort har en lang gyldighed og derfor obligatorisk skal fornyes til et spansk kørekort. I henhold til den nye lov, skal alle danskere, som har været registreret som fastboende i Spanien siden d. 19. januar 2013 eller tidligere have deres danske kørekort fornyet i Spanien.

Vejafgifter på motorveje
I Spanien skal man betale vejafgifter for at køre på motorveje og gennem nogle tunneler. Man betaler via betalingsanlæg eller en elektronisk enhed. Motorvejene er velholdte, selv om de lokale veje har brug for en smule vedligeholdelse. Vær opmærksom i bjergområderne: Det anbefales stærkt at dytte ved nogle bestemte sving.Trafikregler Spanien - Kør i Spanien 6Der er cirka 3.000 km motorveje i Spanien. De to vigtigste motorvejsstrækninger er langs Middelhavskysten og på tværs af den nordlige del af landet. Man skal betale vejafgifter for at køre på motorvejene, og man kan enten betale med kontanter eller med kreditkort. Desuden kan man i banker og på nogle tankstationer købe en “Telepeaje” eller “Via T”, som er en automatisk betalingsenhed, der sættes i bilens forrude. Denne kan benyttes som betaling på langt de fleste motorveje. På siden Tolltickets kan man ligeledes købe automatiske betalingsenheder til Spanien og andre lande i Europa: Tolltickets

Kørsel i Spanien
Med et vejnet, som dækker 160.000 kilometer, vil du bestemt nyde at have en autocamper. Madrid ligger centralt, i den nordøstlige del vil du finde Barcelona, og Sevilla er den største by i den sydlige del af landet.I Spanien skal man betale vejafgifterNår du ankommer til Barcelona Lufthavn, anbefales en tur til Zaragoza, 257 kilometer længere ud på landet. Denne smukke by med dens imponerende katedraler, er ikke meget populært blandt turister på trods af dens charme og monumenter. Men den er lige så imponerende som de andre byer i Spanien. For dem, der lander i Sevilla Lufthavn, kan udforske regionen Andalusien og dens berømte bjergkæde Sierra Nevada. Byer som Cordoba (med dens berømte ‘Mezquita’) og Granada (berømt for den imponerende Alhambra), er et besøg værd i denne region. Et andet område af interesse er den klippefyldte halvø Gibraltar, 150 kilometer syd for Sevilla. Med Madrid som dit udgangspunkt, anbefales en tur til Toledo. Denne kulturby har mange museer, og kan nås på en time.

Hastighedsbegrænsninger i Spainen
På motorvejen – 120 km/t I landsbyer – 50 km/t
Veje med to vognbaner eller mere – 100 km/t
Alle andre veje – 90 km/t.

Advarselstrekant
Det er påbudt at have to advarselstrekanter med i autocamper. Skulle bilen gå i stå eller havner du i en trafikkulykke, skal du stille én trekant foran og én bag autocamperen

Alkohol – Promillegrænse i Spanien
Den maksimalt tilladte promille er 0,05 promille som svarer til ca. 1 genstand i timen. Det anbefales alligevel at man ikke drikker hvis man skal køre.Promillegrænse 0,25 (i udåndet luft) og 0,5 (i blodet) – mellem 0,5 og 1,15 er bødeniveauet mellem 300 og 600 euro.

Kørelys på Autocamper
Det er i Spanien ikke krav om kørelys hele døgnet, det tilrådes dog at du kører med det tændt hele døgnet. De fleste leje autocamper har automatisk kørelys, som du kender det fra Danmark af, så der skal du ikke tænke over det. Det er dog en god idé, lige at kigge efter inden du kører ud i trafikken.

Sikkerhedssele
Sikkerhedssele er påbudt passagerer både på for- og bagsædet. Små børn mellem 0-3 år skal sidde fastspændt på bagsædet i et barnesæde. Børn under 12 år må ikke sidde foran i bilen.

Mobiltelefon
Det er forbudt for føreren af bilen at bruge mobiltelefon og du får en bøde på stedet hvis du bliver taget. Brug derfor kun håndfrit hvis du skal snakke i mobiltelefon.

Elektricitet i Spanien
I Spanien benytter man følgende strømkilde:220voltAC/50Hz

Bøder
Overtrædelse af parkerings- og hastighedsregler straffes som regel med bøde, som betales på stedet. Typiske takster for parkeringsbøder: ca. 885-2.750 DKK. For hastighedsovertrædelser: ca. 885-8.250 DKK.

Autocamper Overnatning på rasteplads
Overnatninger i campingvogne eller biler er ikke tilladt på de spanske rastepladser.

Camping
Det er tilladt at campere offentligt, hvis man har fået tilladelse af de lokale myndigheder. Det samme gælder ved campering på privat grund, hvor man skal have tilladelse fra ejeren. Det er forbudt at campere tæt på en campingplads, tæt ved strande eller ved offentlige bygninger.autocamperpladser frankrig
Nødhjælp i Spanien
For at tilkalde hjælp i Spanien skal man ringe på følgende nummer: Ambulance, brandvæsen og politi (091)

Pas og visum
Planlægger du en rejse til udlandet, er det vigtig, at dit pas er gyldigt. Du skal være opmærksom på, at det ikke altid er nok, at passet er gyldigt i det tidsrum, du rejser. En del lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i månederne efter udrejse af landet. Inden du rejser, er det også vigtigt, at du undersøger, om der kræves visum til de lande, du ønsker at besøge. Du kan få informationer om dette ved de enkelte landes ambassader eller ved det danske udenrigsministerium.

Med autocamper i Spanien får du en frihed til at se så meget at landet som du har lyst til, i dit helt eget tempo.

Sammenlign online priser på autocamper leje i Spanien.

Hvis du kører nordpå til de grønnere og lidt koldere regioner kan du opleve baskerlandet, Galicia og Asturias som er et idealt udgangspunkt for ferier.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.