Sikkerhed i Autocamperen

Gode råd til sikkerhed i autocamperen

Sikkerhed i Autocamperen

Husk selen og kør sikkert
Derimod kan brugerne af autocamperen selv gøre en stor indsats for at øge sikkerheden under kørsel. Sikkerheden i autocampere er i dag større end nogensinde, når man overholder de krav og råd.Gode råd til sikkerhed

Det gælder om at holde en afslappende ferie, når man kører med autocamper og det gælder om at sikre sig den størst mulige sikkerhed.
Autocampere er primært mål for indbrudstyve i feriesæsonen. Standard døre og vinduer er ofte lette at bryde op. Det rigtige tilbehør gør dit mobile hjem mere sikkert.
Indgangsdør mod koben: en ulige kamp. Der er ingen tvivl om, hvem der med sikkerhedsforanstaltniger vil komme fra den kamp som vinder. Måske kan det spare en ny dør over tid. Statistisk set, giver de fleste indbrudstyve op efter cirka fem minutter.
For en fast besluttet indbrudstyv har en autocamper, flere angribelige sårbare steder end bare indgangsdøren. Tænk på de mange vinduer og udvendige døre. Den gode nyhed er: I tilbehørsbutikkerne, er der mindst lige så mange, hvis ikke flere komponenter, der med stor sikkerhed kan beskytte din autocamper mod indbrud og langfingrede på rejser.

Kørsel med autocamper er ikke svært, og er en transportform, man hurtigt vænner sig til. Alligevel er der nogle gode råd, man kan følge for at sikre sig en behagelig og sikker tur
.

Vi vil her komme med nogle af vore gode råd.

1. Start ferien i samme minut du sidder i autocamperen. Undgå den store planlægning. Tag oplevelserne som de kommer.
2. Undgå for mange personer i autocamperen. Absolut max: 4-5 personer uanset størrelse på autocamper.
3. Kør aldrig sammen, i samme autocamper, med gode venner – det kan meget vel ødelægge det gode venskab.
4. Skal du opleve Nordkap skal du have mindst 3 uger.
5. Sid altid med sikkerhedssele i kabinen.
6. Kravl aldrig op i alkoven under kørsel.
7. Bevæg dig meget lidt rundt i kabinen under kørsel.
8. Kør aldrig med mere fart, end du har det fulde herredømme over autocamperen.
9. Parker aldrig på ubemandede parkeringspladser.
10. Overnat helst på campingpladser eller på bemandede rastepladser.
11. Hold mange pauser – tænk også på passagererne.
12. Når autocamperen forlades – så lad den se beboet ud med musik i højtalerne.Der er meget man skal tage hensyn til når man kører med autocamper i udlandet.

Orientering er nøgleordet
Autocamperen er en populær transportform, og i løbet af sommeren og efteråret vil rigtig mange danskere drage til især Sydeuropa og USA for at udforske landene i det rullende hjem. FDM travel har samlet en række gode råd til kørsel i en autocamper.

– Når du booker en USA-rejse med autocamper eller motorhome, som amerikanerne kalder det, er det den ubetingede frihed, og alle de muligheder en sådan transportform giver, som lokker. Men hvis du ikke har prøvet at køre en autocamper før, kan der også spores en smule usikkerhed omkring det at køre en så stor bil. Det er der dog ingen grund til, hvis blot du forbereder dig godt, kører efter forholdene og sætter dig ind i de lokale trafikregler, siger indkøbs- og produktionschef hos FDM travel, Jesper Ewald.

Orientering er et nøgleord, når man sætter sig bag rattet i autocamperen. Både hvad angå at skifte vognbane, at bakke og svinge. Vognen er nemlig lang, og for nogle kan det være svært at bedømme den præcise længde, når man skal manøvrere.

– De helt store autocampere har en meget lang bagende, og det er vigtigt at huske, når du svinger om hjørner eller parkerer. Huskereglerne er at køre langsomt og at dreje langsomt på rattet. Og så er det altid en god idé at have en hjælper, der kigger med bag vognen når du bakker, siger chefinstruktør hos FDM Sjællandsringen, Søren Holten Jacobsen.

Han anbefaler også at være opmærksom på vejen og hvad der sker omkring vognen, samt hele tiden at sørge for at holde en god afstand til de forankørende biler.

autocamperferie.dk

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.