Vinterklargøring af Autocamperen

Gør autocamperen vinterklar uanset brug

Vinterklargøring og vedligehold af Autocamperen

Uanset om du kører i autocamperen de kommende måneder eller ej, er det en god idé at give autocamperen en grundig rengøring både inde og ude inden vinteren. En ordentlig gang vintervoks kan bestemt også anbefales, fordi den får regn og snavs til lettere at rende af autocamper.

Tøm autocamperens vandsystem
Et meget vigtigt punkt er at tømme vognen fuldstændigt for vand. Glemmer man den sidste sjat vand, kan det føre til frostsprængninger, og det opdager campisten typisk først, når det bliver forår, og vandet fosser ud, når man forsøger at hælde nyt vand på.

Gummilisterne må ikke tørre ud
Det er en rigtig god idé at smøre kobling, hængsler, låse og spindler til støtteben med en gang olie, ligesom alle gummilister bør have en gang silikone, så de ikke binder, når frosten bider. Håndbremsen skal ikke trækkes, for enten sætter bremserne sig, eller også bliver håndbremsen slap.

Døren på klem
Køleskabet skal med på tjeklisten. Det skal tømmes og vaskes af i klorin, og køleskabsdøren skal stå på klem. Vær dog opmærksom på, at vinduerne kun må vaskes med rent vand og en blød svamp, samt at plastdele ikke må vaskes med noget, der indeholder opløsningsmiddel, da det kan gøre overfladen mat. Også campingvognens øvrige skuffer og skabe bør stå på klem i løbet af vinteren. Har man batteri i vognen, er det en god idé at tage det med hjem og opbevare det i et køligt rum.
Hynder og madrasser bankes og støvsuges. Det bedste er at tage dem ind og opbevare dem et tørt og varmt sted. Men har man ikke opbevaringsplads i hjemmet, kan de også overvintre i vognen. Så skal de bare stilles på højkant, så de ikke bliver fugtige og jordslåede.

Batteriet.
Det vigtigste er at batteriet er fuldt opladet. Og gerne lige bliver opladet et par gange hen over vinteren. Tag den ene kabelsko af. Så er du sikker på at det ikke blir afladet af et eller andet glemt. Et gelbatteri taber vist max 20 -25 % i løbet af vinteren – om mindst jo koldere det er.

Udluftning af autocamper
Autocamperen skal luftes grundigt igennem et par gange om vinteren. Hvis den opbevares i det fri, er det særligt vigtigt og bør gøres cirka en gang om måneden.

Autocamper dæk
Inden du sætter din autocamper I vinterhi bør du pumpe autocamperens dæk op til max + 5 – 10 %. Dæk taber luften når de står ude om vinteren, det kan give dækkene skader og flade punkter. Dæk med for lidt luft øger risikoen for beskadigelse af dækket

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.