Autocamper rejser på Island

Autocamper ferie Island

Kør Selv Ferie Island – Autocamper på Island

Island info

Island har et samlet areal på 103.000 kvadratkilometer og er næsten to og en halv gang så stort som Danmark. Island måler 300 km fra nord til syd og 500 km fra vest til øst, og en lang række fjorde giver en takket kystlinje, der er 4970km lang. Ca. 11% af landet er dækket af is og 60% er ubeboet højland. Af de knap 325.000 indbyggere i Island bor to tredjedele i hovedstaden Reykjavik og omegn. Landet betragtes som åbent og progressivt og har en levestandard, som er blandt de højeste i verden. Samtidig værner man om de traditionelle myter, sagaerne, og det islandske sprog.island i autocamper

Hvordan kommer jeg til Island?

Fly –  Der er daglige direkte forbindelser fra København, Oslo og Stockholm. Flyvetiden fra København (Kastrup) er 3 timer.

Skib –  Hvis man vil sejle med skib til Island, kan man tage færgen Norröna fra Hanstholm (Danmark) eller Bergen (Norge). Skibsruten går via Færøerne og tager 3 døgn.

Opdag Island i autocamper
Tænk på Island og der dukker en række velkendte associationer op; det checkede Reykjavík, den smukke og helbredende Blå Lagune eller eventuelt musikeksporten Björk og Sigur Rós. Men dette land med kogende mudderpøle, spruttende gejsere, gletsjere og vandfald er en eventyrlig legeplads. Dets betagende landskab er en inspiration for artister og fotografer. Island er det mest tyndtbefolkede land i Europa med et uforurenet og magisk landskab. De islandske somre er overraskende varme, frodige og grønne, hvor dagens længde tiltager indtil solen til midsommer lige dypper næsen ned på horisonten, helt uden at gå ned. I løbet af vinteren kan du forbavse dig over nattehimlens storslåede og bølgende nordlys med de grønne, lyserøde, blå og gule farver. Og vintrene er ikke så kolde som man skulle tro. Uanset hvornår du besøger Island, kan du altid være sikker på islændingenes varme, deres lyst til at dele kulturen og deres forsøg på at gøre dit ophold så behageligt som muligt.

Ting at se og gøre på Island
Store dele af Island formes stadigvæk lige for dine øjne – barske, dramatiske landskaber fødes af vulkanudbrud og udskæres af gletschere. Andre dele har næsten ikke ændret sig siden de første vikinger, der bosatte sig, så dem for mere end 1.100 år siden. Du vil opleve vild natur og vilde dyr, energi og total stilhed – som du nemt kan komme til fra det sted, hvor du opholder dig, selv på dagsture.Ross-Noble-in-Iceland motorhome travel

Du kan komme godt ud af det med Islands verden af naturundere på utallige måder. Nogle aktiviteter, som f.eks. svømning i geotermisk opvarmede bassiner, er faktisk et regelmæssigt træk i det moderne byliv. Andre er ideelle måder at slappe af på fra det moderne livs stress og bekymringer. Endnu andre byder dig på udfordringer fra de mægtigste kræfter, som naturen kan samle.

Klima
Island opvarmes af Golfstrømmen og har et tempereret klima på trods af placeringen relativt højt mod nord lige op til den nordlige polarcircle. Temperaturen er i gennemsnit om vinteren på -5 til +5 grader, og om sommeren på +10 til +15 grader. Det er dog også almindeligt med temperaturer på op mod +20 grader om sommeren.

Island tilbyder fantastiske autocamper rejseoplevelser hele året. Den bedste tid med behagelige temperaturer og lange dage er fra maj til september. Allerede i marts er dagene længere i Island end i Midteuropa. Midnatssolen ses bedst i tiden fra midten af maj til midten af juli. Ønsker du derimod at opleve det magiske nordlys på den klare, kolde polarhimmel.

De fire årstiders land
Island byder på mange forskellige oplevelser, uanset på hvilket tidspunkt af året du besøger landet. Hver årstid har sin egen unikke atmosfære og der er altid en mulighed for at opleve nye ting, finde skønheden og blive hypnotiseret af friskheden og naturens farver. Hver årstid har sin egen charme og vil efterlade dig med en skare af uforglemmelige minder.

Foråret på Island
Foråret er årstiden, hvor solen stiger højere og højere op på himlen og varmer jorden og dens afgrøder op. Græsset bliver lysegrønt og trækfuglene vender tilbage. Så dette er en perfekt årstid for fuglekiggere. Mere end 200 slags fugle bygger rede i Island, og nogle af dem i store flokke. Der er bogstaveligt talt millioner af søpapegøjer og mange steder, hvor man kan komme rigtig tæt på dem. I foråret får fiskene glæde af de blå søer og skvulpende floder, hvor det vrimler med prægtige og friske fisk. Og øboerne fryder sig over alt det liv, der vågner op i foråret.Kirkjufellsfoss_Sunset_Iceland5

Sommeren på Island
Om sommeren spiller himlen på adskillige farvestrenge, som blå, azurblå og grå, men forvent ikke at se sorte toner, for her nordpå sætter solen sig i sommerhalvåret dårligt nok og dagene er endeløse. Duft til græsset, der vokser, eller bliv lamslået af lavlandets små men seje blomster. Eller besøg højlandet og snus de umådelige, klare og vidunderlige indtryk til dig fra det ubeboede område. Oplev hvordan den blå himmel, det brune land, og den hvide is alle møder hinanden i horisonten. Der findes et stort udvalg af aktiviteter, såsom dykning, kajakroning, fiskeri, kørsel på en firhjuler eller mountainbike, og du kan stå på ski på en gletsjer eller tage på udflugt på en snescooter på Europas største gletsjer. Og glem ikke sejlturen for at observere de pompøse hvaler, der trives I bedste velgående i havene omkring Island.

Efteråret på Island
I efteråret bruser bækkene og floderne ned mod lavlandet og havet med det smeltede isvand. Og alle steder hilses naturens afgrøder velkommen. Den grønne flora bliver rød, gul eller brun og gør landskabet vidunderlig farverigt. Ikke besynderligt, at fotografer holder så meget af efteråret med alle farvetonerne og de pragtfulde skyformationer. I efteråret henter bønderne heste og får, der i løbet af sommeren har græsset oppe i højlandet, og som efterfølgende bliver sorteret i båse. Dette er livlige og interessante begivenheder, som besøgende godt må tage del i.

Vinteren Island
Vinteren er kontrasternes tid. Den fredelige, hvide sne fremhæver de sorte lavamarker, der får et magisk og artistisk åsyn. I aftentimerne afbrydes himlens nattemørke pludselig af flimrende og dansende, grønne, hvide og røde lys – nordlysene – der ofte viser sig i koldt og klart vejr. Det føles som om de voldsomme snestorme og uvejr, der undertiden hærger landet, kæmper for en bestemt sag. Men de taber altid deres kamp, for senere bliver alt stille og roligt og landet får en friskhed, som om det lige var blevet genfødt. Vintersæsonen er en ideel tid til at krydse landet på ski, og du behøver ikke gå langt fra Reykjavík for at blive omringet af herligt landskab og enestående udsigt.

Omend hver årstid har sin egen charme og karakteristika, kan mange aktiviteter nydes hele året rundt. For eksempel kan du ride, komme på mange forskellige sightseeingture, besøge museer – hvilke der findes mange af – opleve byens dejlige sider, spise lækker mad, shoppe eller nyde en af de mange kulturelle festivaler, der bliver afholdt i Island.

Iceland´s Official Travel Websites

visitisland.com

Leje af autocamper Island
Når du lejer en autocamper, kan du selv bestemme din rute rundt i Island, uden at være afhængig af forudplanlagt og bestilt indkvartering. Det giver en frihed, som mange foretrækker. Autocamperne er udstyret med kogefaciliteter og køleskab, så du selv kan lave mad.
Søg autocamper i Island med var søgemaskinen til billig udlejning. Søgemaskinen søger priser hos autocamper udlejningsselskaber på Island og finder den billigste pris. Du vælger selv prisen og størrelsen på autocamper når du bestiller. Book leje autocamper billig online og spar!

Prissammenligning på Autocamper udlejning Island

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.