Pas og Visum USA

Autocamper ferie USA – Pas og Visum

Rejser til USA | Hvordan med pas og visum

Autocamper rejser i USA

Som dansker skal du udfylde formularer og svare på spørgsmål på nettet, hvis du vil rejse til USA på autocamper ferie. Det er den reisendes plikt å undersøke pass / visumbestemmelser og påse at pass og visum er i orden samt å ha med seg gyldige reisedokumenter. Barn må ha eget pass.

Det er vigtigt, at du søger visum i så god tid som muligt, da der nogle steder er meget lange ekspeditionstider. Og glem ikke at søge om visum med flere indrejser, hvis du ønsker at rejse til et nærliggende land og derefter genindrejse til det første land.
Det såkaldte Electronic System for Travel Authorization (ESTA) skal forhindre terrorister og andre kriminelle i at komme til USA. Danskere skal senest 72 timer før afrejse til USA indtaste de nødvendige oplysninger. Men der kan være ventetid, derfor anbefaler vi at søge om elektronisk godkendelse til at besøge USA, så snart de har købt deres flybillet. Hvis du bliver godkendt, vil du få besked i løbet af nogle få sekunder. Et afslag kan gives, hvis de f.eks. tidligere har overskredet en opholdstilladelse. I sådan et tilfælde må der søges visum. Danskerne kan også få besked om, at deres ansøgning bliver behandlet og undersøges nærmere.ESTA ferie usa

Linket til at søge ESTA online-godkendelse er her https://esta.cbp.dhs.gov/
De amerikanske myndigheder opkræver 14 dollar for godkendelsen.

Husk at undersøge i god tid inden rejsen om dit pas stadig er gyldigt.  Det er vigtigt, at du i god tid før din rejse undersøger, om dit pas er gyldigt og om det indeholder blanke sider til eventuelle grænsekontrolstempler. Navnet i passet skal svare overens med navnet i ordrebekræftelsen, da det er navnet på ordrebekræftelsen, der kommer til at stå i flybilletten. Det er passagerens fulde ansvar, at navnet på ordrebekræftelsen stemmer overens med navnet i passet. Passageren risikerer at blive nægtet indrejse til USA, såfremt navn i pas og flybillet ikke stemmer overens.autocamper ferie pas

Husk maskinlæsbart pas
Alle danske statsborgere også børn og babyer skal have eget maskinlæsbart pas ved rejse til USA i op til 90 dage. Er du i besiddelse af et IKKE maskinlæsbart pas, skal du søge visum (koster ca. 600 kr).

Ved ophold i USA i op til 90 dage vil der ved ankomst til USA blive klipset en grøn slip ind i passet med oplysninger om kommende udrejsedato fra USA. Det er vigtigt at lade slippen blive i passet, idet den skal fjernes af myndighederne igen ved afrejse fra USA. Skal du opholde dig i USA i mere end 90 dage, skal du søge visum.

U.S. Customs and Border Protection (CBP), der er USAs told- og grænsekontrolmyndighed, skal i henhold til amerikansk lovgivning forsynes med visse rejse- og reservationsoplysninger (kaldet Passenger Name Record – (PNR) oplysninger) om alle passagerer på flyvninger mellem EU og USA. CBP er forpligtet til at anvende disse PNR-oplysninger med det formål at forebygge og bekæmpe terrorisme og anden alvorlig grænseoverskridende kriminalitet. PNR-oplysningerne kan omfatte oplysninger, som passagererne afgiver i forbindelse med reservationen, eller som luftfartsselskaber eller rejsebureauer er i besiddelse af.

Oplysningerne opbevares i mindst tre år og seks måneder og kan udveksles med andre myndigheder. Man kan henvende sig til sit luftfartsselskab eller rejsebureau for yderligere information om disse bestemmelser, herunder foranstaltningerne til beskyttelse af personoplysninger.

Ved afgivelse af denne bestilling er kunden samtidig indforstået med, at al information, herunder de personlige data, som kunden har oplyst i forbindelse med bestillingen af sin rejse, vil blive overbragt til de amerikanske myndigheder og andre instanser med ansvar for luftfartsrelaterede sikkerhedsforanstaltninger.”

De amerikanske myndigheder kan tvangsåbne mistænkelig bagage ved ind- og udrejse til og fra USA. Europæiske Rejseforsikring anbefaler, at
1) rejsende IKKE låser deres bagage og
2) værdigenstande som smykker og elektronisk udstyr er i håndbagagen. Hvis man låser sin bagage og den bliver brudt op af de amerikanske myndigheder, dækker rejseforsikringen ikke nødvendigvis skaden.

Klik her og læs mere på Den Amerikanske Ambassades hjemmeside.

Rejseforsikringer

Du skal være opmærksom på, at den offentlige sygesikring kun gælder ved rene ferierejser af maksimalt 30 dages varighed. Dækningen er begrænset til EU-landene og enkelte andre lande.

Når du vælger forsikring, skal du især være opmærksom på, hvordan din forsikring dækker dig i forhold til:

  • rejsemålet
  • rejsens længde
  • rejsens art
  • rejseaktiviteter
  • konstaterede sygdomme

Det er vigtigt, at du altid sørger for at være forsikret, så du kan få dækket udgifter i forbindelse med sygdom, tilskadekomst, dødsfald og evt. hjemtransport til Danmark. Læs mere herunder.

Private rejseforsikringer

En almindelige rejseforsikring dækker ikke i alle situationer
Du bør tegne en privat rejseforsikring, hvis du gerne vil have dækning for udgifter til bl.a. hjemtransport, evakuering, retshjælp og tandlæge.

Du skal være opmærksom på, at en almindelig privat rejseforsikring ikke nødvendigvis dækker i alle situationer. F.eks. dækkes normalt ikke udgifter til behandling af kroniske lidelser, som du har fået konstateret før afrejsen.

Nogle private rejseforsikringer dækker ikke skadesudgifter ved visse sportsulykker. Hvis du f.eks. skal dykke, på bjergbestigning eller alpin off piste ski, bør du derfor forud for rejsen tjekke om din private rejseforsikring dækker evt. ulykker forbundet med disse aktiviteter.

Hvis du lejer en speedbåd, jetski, motorcykel og mange andre motoriserede transportmidler, er det vigtigt, at du sikrer dig, at udlejeren er dækket af ansvarsforsikring. Det er nemlig ikke muligt i Danmark at tegne en tillægsforsikring med privat ansvarsdækning. Det kan blive meget dyrt i form af store erstatningskrav ved en evt. ulykke. Retshjælp i forbindelse med en sådan ulykke er heller ikke nødvendigvis dækket af en almindelig rejseforsikring.

Før du bestiller din aktive rejse, som byder på risikable aktiviteter, bør du sikre dig, at enten rejsearrangøren eller den lokale arrangør kan stille en garanti for eller betale en eventuel eftersøgnings-, rednings- eller bjærgningsaktion. Ellers bør du selv tegne sådan en forsikring. De danske ambassader/konsulater kan kun lægge penge ud til eftersøgning, hvis du, din bank eller andre stiller sikkerhed for dig.

Rejseforsikring til USA

Uanset om turen til USA går til Californien, Hawaii eller New York, bør en rejseforsikring være en del af din bagage.
I USA er det nemlig særligt vigtigt at være godt forsikret – her kan selv relativt små skader hurtigt løbe op i meget store beløb.

Tre faktorer ved forsikringsvalg

Det er let at finde den rejseforsikring, der passer til dig. Du skal blot tage stilling til:

1. Din alder?

● Er du under 35 år, kan du med fordel vælge Ungdomsrejseforsikring.
● Er du mellem 35 år og 69 år passer en Rejseforsikring til dig.
● Er du over 70 år ved afrejse skal du vælge Seniorrejseforsikring.

Kilde: Udenrigsministeriet

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.