Autocamper camping Sverige

Autocamper campingpladser i Sverige

Camping Sverige – Allemandsret – hver mands ret
Til forskel fra Danmark har Sverige en allemandsret som betyder “hver mands ret”. Allemandsretten giver enhver lov til at færdes næsten overalt i den svenske natur. Hovedreglen i allemandsretten er, at man skal være varsom mod naturen og vise hensyn til mennesker og dyr. sydsverige.Campingpladsernes beliggenhed i Sverige er helt fantastisk. Der er ikke mange steder hvor man, som i Sverige, kan bo så tæt på vandet og i så naturskønne omgivelser. Pladserne synes altid at være perfekt placeret i den svenske idyl – lige som man havde drømt om inden man tog hjemmefra.

Du finder moderne bekvemmelige campingpladser, med alt hvad der kan tænkes i udstyr og moderne bekvemmeligheder. Du finder også mere primitive campingpladser, hvor toilettet er et hul i jorden. Hvad enten du er til den ene type, den anden type, så finder du det i Sverige, Ca. 500 af Sveriges 1.000 campingpladser ligger i det sydlige Sverige. Halvdelen af campingpladserne er medlem af SCR, som står for Sveriges Camping & Stugföretagares Riksorganisation. Resten er såkaldte fristående campingpladser (F-camping), som ikke er medlem af SCR. SCR-campingpladserne er kategoriseret i klasser fra én til fem stjerner, afhængigt af deres standard. Én stjerne er dårligst og fem er bedst. Hvis du vil overnatte på en SCR-campingplads, skal du have det europæiske campingkort “Camping Key Europe”. Foruden Sverige kan kortet bruges til campingpladser i resten af Europa.camping sweden

Rastepladser i Sverige
Dette er rastepladser til campingvogne og autocampere, hvor der er få faciliteter, men til gengæld er det nemt at tjenne ind og ud. I F-campings katalog og på deres hjemmeside  finder man en oversigt over ca. 190 såkaldte ställplatser i Sverige – en slags rastepladser med få faciliteter som wc og drikkevand, hvor man kan parkere sin campingvogn eller autocamper om natten mod en mindre afgift end på campingpladserne. Idéen er, at det er nemt at “tjekke ind” og ud, og hvis man alligevel blot skal overnatte og videre næste dag, er der ingen grund til at betale fuld pris på en almindelig campingplads. Bestill gratis – Rasteplasser kort – Sverige.

Vildmarkscamping (VM)

Vildmarkscamping er camping, hvor naturoplevelserne er i centrum. Disse campingpladser opfylder kun de helt basale behov, på niveau med et-stjernede campingpladser.

Sverige kan opdeles i 5 forskellige regioner:

Sydsverige, hvor du er tæt på Danmark og ikke behøver at køre så langt. Alligevel har du den skønne svenske natur og fordelen ved billige indkøb osv. Sydsverige, Vestsverige, Østsverige, Mellemsverige, Nordsverige

Her finder du link til et oversigtskort over alle campingpladserne i sydsverige.

Visitsweden.com

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.