Autocamper Ferie – Familieferie med børn
Autocamper ferie med børn – planlægning er alfa og omega.
Ferie i autocamper er den perfekte løsning for familier, der gerne vil have mulighed for at være tættere sammen end til dagligt. Det er en supergod ide at overveje, hvor langt I tænker at køre i et stræk. Alle skal være godt og forsvarligt fastspændte. Autocamperen har godt af et eftersyn, så I er sikre på at alt er OK. De fleste af os har en travl hverdag, hvor der ikke er den tid til børnene, man kunne ønske sig. Tager man afsted på ferie i en autocamper kan familiens sammenhold og kvalitetstid nydes til fulde! Autocamper ferie er en perfekt ramme for en familieferie med børn, hvor det handler om natur, camping og oplevelser, og du selv bestemmer, hvor og hvornår du spiser.
De fleste børn vil også være vilde med at rejse med autocamper i stedet for at bo på hotel. På en autocampertur bliver børnene aktiveret gennem socialt samvær og fysisk aktivitet i den friske luft i nogle af verdens flotteste og trygge omgivelser. De begrænsninger er der ikke, når man bor i naturen – her kan børnene lege frit, og der er altid masser af aktiviteter at tage sig til på en campingplads. I har altid cykler med i garagen eller på et cykelstativ bagpå.
Mad og drikke
Inden afrejse i autocaperen er det en god ide at sørge for proviant og ikke mindst drikke til turen. Køligt vand i en termokande og nogle små krus, små stykker frugt i mundrette stykker i en box og godt brød i små stykker, det er en dejlig basis, når I skal langt. For at slukke tørsten er vand klart bedst og til at stille den lille sult vil sund snack som rosiner, gulerodstave og frugt være bedre end at servere slik med meget sukker.
Pauser
Hold jævnlige pauser undervejs, gerne ca. hver 2-3 time. Indregn god tid til pauser. Det kan også modvirke, at børnene bliver køresyge. Tag turen bid for bid, en by eller et sted vil ofte være ukonkret for mindre børn. Jo mindre de børn, du har med i bilen, er, jo oftere og mere regelmæssigt er det klogt at holde pauser på turen. Det gør, at du skal beregne, at turen tager lidt længere tid, end du måske er vant til.
Underholdning
Gameboy, Nintendo og spil på mobiltelefon er populært tidsfordriv på vejen. Legetøj, male- og skriveredskaber, tegnepapir og blade, MP3 afspiller. Lydbøger kan også være god underholdning og kan man finde en egnet bog, kan hele familien lytte med. En DVD afspiller eller Usb i autocamperen kan sørge for mange timers underholdning, så tiden på de mange timers kørsel flyver afsted.
Køresyge
Køresyge opstår, når der opstår uoverensstemmelse mellem det, som kroppens balancecenter registrerer – for eksempel at vejen drejer – og så det, som øjnene registrerer – måske sidder barnet og læser. Kroppen har svært ved at tolke de modstridende oplysninger fra det, man ser og mærker, og så bliver man køresyg.
Du kan forhindre og afhjælpe din køresyge med ét eller flere tricks. Ikke alle tricks kan bruges i alle situationer, men gør brug af så mange du kan. Det gælder nemlig om at narre sanserne til at tro, at omgivelserne ikke bevæger sig.
Forebyggelsen er at holde pauser, spise en smule, drik noget koldt, få lidt frisk luft ind i bilen, og det er ok at sove i bilen. Og så er det vigtigt at se ud, for den bedste forebyggelse er, at lokke børnene til at lave en tegning inden, at I skal ud at køre. Med 10 forskellige ting. Og dem skal man så krydse af, når man ser dem, mens man kører, for det tvinger børnene til at kigge ud af vinduet – og så er der lige pludseligt ikke længere uoverensstemmelse mellem det, øjnene ser, og det som ligevægtsorganet registrerer.
Det er en god idé at få børnene til at lægge mærke til ting, man kører forbi. Det gør det interessant at kigge ud af vinduet og ikke kun ned, og på den måde forebygger man også køresyge.
Selvfølgelig skal pauserne tilpasses børnene, og hvis de nu sover, er det oplagt at tage et ekstra stræk. Børn kan godt holde til at køre i nogle timer, og der sker heller ikke noget ved, at et mindre barn sidder i en autostol i nogle timer, netop fordi man skal køre på ferie og lige den dag køre langt. Det er dog vigtigt, at barnet kommer ud af stolen og får mulighed for at bruge sig selv motorisk i pausen, så den skal være lang nok til, at det kan lade sig gøre.