Kør i USA – Trafik og færdselsregler USA

Kør i USA – Amerikanske færdselsregler

Trafik og færdselsregler i USA –  kør selv i USA

Autocamper ferie USA – Reglerne i trafikken i USA

Reglerne i trafikken i USA er stort set som herhjemme, men der er dog enkelte markante undtagelser. Der findes ikke ét sæt færdselsregler, der gælder for hele USA. Amerikanerne har en række færdselsregler, der er lidt anderledes, end vi er vant til fra Europa. De enkelte stater kan have deres særregler på forskellige områder, og det er faktisk ikke helt let at finde frem til reglerne.Amerikanske færdselsregler kør i USA

Hastighedsgrænser skifter fra stat til stat
Alle USA’s stater har fartgrænser, der i store træk går ud på følgende:
By: 30 miles per hour (48 km/t)
Landevej: 55 miles per hour (88 km/t)
Motorvej: 65-75 miles per hour (105-120 km/t)

Og så er der alle undtagelserne: Når der er børn til stede ved en skole, er fartgrænsen 20 miles (32 km/t).

Skiltning
Det veludbyggede vejnet i USA er delt op i flere kategorier:
Interstate Higways
Federal Highways
State Routes
Country Routes.

Interstate Highways er markerede med skilte, der er røde/blå/hvide. Expressways indenfor staterne er markeret med sorte og hvide skilte.

Betaling på motorvejene
Der skal betales vejpenge – ’Toll’ – ganske mange steder, især i det østlige USA. En betalingsmotorvej hedder Turnpike. Muligvis er din udlejnings autocamper udstyret med E-ZPass – en slags brobizz, der sørger for, at betalingen bliver trukket på det kreditkort, bilen er lejet med. Leje Autocamper USAAmerikanske færdselsregler1

Indstil dig på at køre autocamper med automatgear
Så godt som alle udlejnings autocamper i USA har automatgear – også nede i de små klasser. Samtidig vil den også altid have aircondition, og med sommertemperaturer, der mange steder runder de 40 grader, er det også nærmest nødvendigt.

4 way stop
Særligt i byerne vil man komme frem til vejkryds hvor der er skiltet med ottekantede ”STOP” skilte. Her gælder ganske enkelt fuld stop, som vi kender det fra Danmark.
Under stopskiltet kan der være en lille ekstra færdselstavle med påskriften: ”4 way stop” eller ”all way”. Skiltet betyder at der er fuld stop for alle 4 veje. I praksis betyder det, at man stopper fuldt op ved krydset, og orientere sig i alle retninger. Er der ikke andre biler, ved krydset kan man nu forsætte. Kommer man frem til krydset og der er andre biler, gælder det at den bil der først ankom til krydset, køre først. Men vær sikker på at alle overholder denne regel inden du sætter i gang.

Overhaling højre om
På de 6-8-sporede motorveje rundt om f.eks. Los Angeles overhales både højre og venstre om, og derfor skal du altid se dig ekstra godt mod højre, når du skifter vognbane for at tage en afkørsel længere fremme.

Drej til højre ved rødt lys
Der er rødt i lyskurven – men drej bare til højre alligevel. Det er tilladt i langt de fleste lyskurve i USA.
Undtagelser: I staten New York er det forbudt i byer med over en million indbyggere. Altså f.eks. i New York City.
Der kan også være et skilt, der siger ’No turn on red’. Så må du pænt vente på, at der bliver grønt.


Vigepligt USA
Ved alle kryds, der ikke er lysregulerede, gælder det, at den, der kommer først til krydset, kører først. Derefter går det efter tur. Vær derfor meget opmærksom på, hvornår du selv skal køre.

Rundkørsler i USA
I en amerikansk rundkørsel skal den bilist, der er på vej ind i rundkørslen, holde tilbage. Helt som i Danmark-

Autocamper kørsel om natten
Kør i USA. Hvis du er taget til USA for at opleve naturen, er det en dårlig ide at køre efter mørkets frembrud.
Langs vejene ligger der også mange ihjelkørte dyr, bl.a. hjorte, som føreren af en stor lastvogn ikke mærker meget til, når han rammer dem. Men mødet mellem en udlejnings autocamper og et stort klovbærende dyr er ingen spøg – heller ikke for dem, der sidder i bilen. Derfor kan det være en fordel at planlægge autocamper ruten, så den altid kan tilbagelægges, mens solen skinner.

Mobil
I flere stater og byer er det forbudt at tale i håndholdt mobiltelefon under kørsel. Nogle steder er det også forbudt at skrive sms’er.

Promillegrænse USA
0,8 i alle stater. For chauffører under 21 er grænsen mellem 0,0 og 0,2 promille.
I de fleste stater er det desuden forbudt at køre med en åben flaske eller dåse med øl, vin eller spiritus. I nogle stater må førere under 21 end ikke medbringe lukkede flasker eller dåser med øl, vil eller spiritus – med mindre der er en forældre eller værge med i bilen.police-usa Köra i USA - Trafikregler USA

Politi
Husk på der er politi overalt i USA – også på de øde landevejsstrækninger – og de skal nok opdage hvis man ikke overholder reglerne. Så lad dig ikke friste af, de lange lige strækninger til at prøve udlejningsbilen af.

Bøder
Bøder må ikke opkræves på stedet.

Parkering
I bilernes land er der naturligvis mange parkeringspladser, og ofte lige uden for døren til butikker og lignende. Men pas på steder hvor der skiltes med at bilen kan blive ”towed” – det vil sige at blive slæbt væk. Det vil ikke være sjovt at skulle til at finde bilen og købe den fri, fordi man har parkeret ulovligt. I større byer kan der være betalingsparkering som vi kender fra Danmark. Dette gælder også ved mange hoteller i f.eks. Los Angels og San Francisco.

Autocamper Camping
Det er ikke tilladt at campere uden for offentlige camping- og lejrpladser, caravan- og trailerparks uden forudgående aftale med lodsejer eller lokal myndighed. Det er muligt at købe “Wilderness Permits” fra Park Rangers i nationalparker, der kan bruges ved campering udenfor officielle pladser. Det Internationale campingpas, CCI anvendes ikke i USA.

Tidszone i USA
USA er inddelt i 6 tidszoner.
Eastern standard time: Fx i New York = 6 timer efter dansk tid
Central standard time: Fx i Dallas, Texas = 7 timer efter dansk tid
Mountain standard time: Fx i Phoenix, Arizona = 8 timer efter dansk tid
Pacific standard time: Fx i Los Angeles, Californien = 9 timer efter dansk tid
Alaska og Hawaii har hver deres tidszone og er hhv. 10 og 11 timer efter dansk tid.

Find autocamper i USA hurtigt og let. Indtast den lufthavn eller by du ønsker at leje autocamper fra i USA. Klik og bestil din autocamper online i dag.

Priserne varierer alt efter lejeperiode, størrelse og udstyr i autocamperne. Der er også oftest fri kilometer ved leje af autocamper i USA. Du vælger selv prisen og størrelsen på autocamper når du bestiller.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.