Trafik og færdselsregler i New Zealand

Trafik i New Zealand – Trafikregler i New Zealand

Trafikregler og færdsel i New Zealand – kør selv i New Zealand

Autocamper ferie i New Zealand – Kørsel i New Zealand

Trafik i New Zealand. Ud over venstrekørsel, har man højrevigepligt ligesom i Danmark. Du skal altså holde tilbage for trafik, der kommer fra højre side og altså ikke omvendt, som de fleste andre trafikregler.

I rundkørsler holder man tilbage for al trafik i selve rundkørslen. Det er en fornøjelse at være kør selv-turist i New Zealand. Vejene er gode og skiltningen er fin, men en enkelt meget vigtig detalje kan volde problemer. New Zealand har venstrekørsel, og det kræver lidt tilvænning pludselig at skulle køre autocamper i den ”forkerte” side af vejen. Vær især opmærksom, når du har holdt en kort pause. Vanens magt er stor, og mange turister glemmer at tænke venstre, når de igen sætter sig bag rattet, hvilket hvert år resulterer i flere alvorlige trafikulykker.

Lidt om at køre autocamper i New Zealand
Det er nemt at rejse med autocamper i New Zealand, og vejskilte og færdselsregler er nemme at forstå. Der er venstrekørsel i New Zealand, men du vænner dig hurtigt til det, og New Zealanderne er gode til at tage hensyn. På en kør-selv autocamper ferie har du friheden til at improvisere undervejs men vær opmærksom på, at afstandene er store, så en lille smuttur kan ende med at være en rejse på flere hundrede kilometer.

Forberedelser inden man kører
En udlænding med et gyldigt englesksproget kørekort kan frit køre i hele New Zealand. Er kørekortet derimod ikke engelsk skal en officiel oversættelse ledsage kørekortet og du skal også have lavet et internationalt kørekort.

Asfalt, grusveje og løse sten
Selvom vejene generelt er af fin standard, så findes der stadig en del grusveje ude på landet. Der er i det hele taget mange løse sten på vejene. De kan nemt ryge op på din autocamper, og af samme grund hører ødelagte forruder til dagens orden i New Zealand. Vi anbefaler derfor, at du tegner en forsikring mod ødelagte forruder – især hvis du planlægger at køre ud på landet.

Med over 100.000 tilfredse kunder, har vi erfaring for at sikre dig kvalitet autocamper leje og en ferie fri for besvær.

Sammenlign online priser på autocamper leje i New Zealand.

Det er meget populært at leje et autocamper og køre rundt i New Zealand.

autocamper ferie New Zealand

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.