Rejseforsikringer

Rejseforsikringer Autocamper Ferie

Autocamper Rejser forsikringer

Du skal være opmærksom på, at den offentlige sygesikring kun gælder ved rene ferierejser af maksimalt 30 dages varighed. Dækningen er begrænset til EU-landene og enkelte andre lande.Rejseforsikringer

Når du vælger forsikring, skal du især være opmærksom på, hvordan din forsikring dækker dig i forhold til:
◾rejsemålet
◾rejsens længde
◾rejsens art
◾rejseaktiviteter
◾konstaterede sygdomme

Det er vigtigt, at du altid sørger for at være forsikret, så du kan få dækket udgifter i forbindelse med sygdom, tilskadekomst, dødsfald og evt. hjemtransport til Danmark. Læs mere herunder.

Private rejseforsikringer

En almindelige rejseforsikring dækker ikke i alle situationer
Du bør tegne en privat rejseforsikring, hvis du gerne vil have dækning for udgifter til bl.a. hjemtransport, evakuering, retshjælp og tandlæge.

Du skal være opmærksom på, at en almindelig privat rejseforsikring ikke nødvendigvis dækker i alle situationer. F.eks. dækkes normalt ikke udgifter til behandling af kroniske lidelser, som du har fået konstateret før afrejsen.

Nogle private rejseforsikringer dækker ikke skadesudgifter ved visse sportsulykker. Hvis du f.eks. skal dykke, på bjergbestigning eller alpin off piste ski, bør du derfor forud for rejsen tjekke om din private rejseforsikring dækker evt. ulykker forbundet med disse aktiviteter.

Hvis du lejer en speedbåd, jetski, motorcykel og mange andre motoriserede transportmidler, er det vigtigt, at du sikrer dig, at udlejeren er dækket af ansvarsforsikring. Det er nemlig ikke muligt i Danmark at tegne en tillægsforsikring med privat ansvarsdækning. Det kan blive meget dyrt i form af store erstatningskrav ved en evt. ulykke. Retshjælp i forbindelse med en sådan ulykke er heller ikke nødvendigvis dækket af en almindelig rejseforsikring.

Før du bestiller din aktive rejse, som byder på risikable aktiviteter, bør du sikre dig, at enten rejsearrangøren eller den lokale arrangør kan stille en garanti for eller betale en eventuel eftersøgnings-, rednings- eller bjærgningsaktion. Ellers bør du selv tegne sådan en forsikring. De danske ambassader/konsulater kan kun lægge penge ud til eftersøgning, hvis du, din bank eller andre stiller sikkerhed for dig.

Kilde: Udenrigsministeriet

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.